*Alfabetik sıralama yapılmıştır.

İNGİLİZCE

Öğrencilerimize dil eğitimindeki dört temel beceri olan dilbilgisi, okuma, yazma, konuşma becerilerini edindirmek,

• Öğrencilerimizin bilgi eksiklerini tamamlamak,
  • Öğrencilerimizi yeni bilgilerle donatmak,

· Öğrencilerimizin İngilizce’yi günlük hayatlarında da rahatça kullanmalarını sağlamak ,

· Öğrencilerimizin İngilizce’yi eğitim ve çalışma hayatlarında etkin bir biçimde kullanmalarını sağlamak,

· Öğrencilerimizin üniversiteye başladıklarında hazırlık atlama sınavlarında başarılı olmalarını sağlamak,

· Öğrencilerimizin KET, PET, FIRST CERTIFICATE, IELTS, TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavlarında başarılı olmalarını sağlamak,

· Öğrencilerimizin İngilizce’yi yazarak, konuşarak kısaca yaşayarak, içselleştirerek edinmelerini sağlamak,

· Öğrencilerimizin İlköğretim’de A1, A2; Lise’de B1, B2 düzeylerine erişmelerini sağlamak,

· Öğrencilerimizin İngilizce dilini sevmelerini sağlamak için,

o gerekli olan plan, program, ders, etkinlik, materyal ve soruyu hazırlamak bölümün temel amaçlarındandır.

NELER YAPIYORUZ?

· Öğrencilerimizin İngilizce’yi sevmeleri, dili etkin ve yetkin bir şekilde kullanmaları için çalışmalar yürütüyoruz.

· Derslerimizi öğrenci odaklı, dilin bütün becerilerine yönelik çalışmalar yaparak işliyoruz.

· İlköğretimimizden A2 düzeyinde ve KET sertifikasını alarak gelen öğrencilerimizi, Lisemizden B2 düzeyinde ve PET/ FCE sertifikalarını alarak mezun ediyoruz.

· Öğrencilerimizin bire bir çalışmalarla IELTS ve TOEFL sınavlarında yüksek başarı elde etmelerini sağlıyoruz.

• Öğrencilerimizin üniversitelerin Proficiency Sınavlarını geçerek, hazırlık sınıfını atlamalarını sağlıyoruz.

· Öğrencilerimizi yayın evlerinin düzenlediği okuma ve yazma yarışmalarına hazırlıyoruz.

· 2008 yılından beri onuncu ve on birinci sınıf öğrencilerimizle MUNTR (Model United Nations Turkey) etkinliğine katılıyoruz. MUNTR etkinliklerinden her defasında başarılı sonuçlar alarak dönüyoruz. Bu sene de 29 Şubat-4 Mart 2016 tarihleri arasında 10 öğrencimiz ile MUNTR etkinliğine katılıyoruz.

· 2008 yılından bu yana English Day etkinliği yapıyoruz. Her aşaması öğrencilerimiz tarafından yapılan bu etkinlik, okulumuzun en prestijli çalışmalarından biri olmayı sürdürüyor. Temasını öğrencilerimizin belirlediği, ürünlerini ve sahne performanslarını öğrencilerimizin hazırladığı geleneksel English Day etkinliği bu sene 24 Şubat 2016 tarihinde “Dreams” temasıyla izleyici karşısına çıkıyor.

Bütün bu çalışmalarımızın, velilerimizden aldığımız dönütlerin ve öğrencilerimizin başarılarının ‘Tevfik Fikret Okulları’nda İngilizce ikinci yabancı dildir’ algısını değiştirdiğini, okulumuzun iki dilli olduğunu kanıtladığını düşünüyoruz.