Görsel Sanatlar Zümresi

Görsel Sanatlar

Eylül Ayı | Mr Doodle (Sam Cox)

Bu ay ki ressamımız Sam COX ‘tu .

Daha çok Mr.Doodle(Bay Doodle) takma adıyla bilinen genç bir İngiliz sanatçı Sam COX. Sıradan bir çizer ya da hayalperestten çok daha ötesi.

Okul sıralarında arkadaşlarının t-shirtlerini, duvarları boyayarak başladığı çizerliği bugün halka açık alanlara çizdiği Doodle larla ve MTV, Adidas veya WeWork gibi markalar ile yaptığı işbirliğiyle daha da popüler olmuş durumda.

Telefon kaplarından kanepeye, duvarlardan metro istasyonlarına kadar birçok yeri dakikalar içinde sokak sanatına dönüştüren sanatçı, uygun gördüğü tüm nesne ve yüzeyleri yeni anlamlar, hikayeler yaratmak için kullanıyor.

Sanat ve eğlencenin benzersiz karışımını bize sunan Mr Doodle, sanatındaki amacının tüm evreni çizmek olduğunu söylüyor. Hobisini işten öte yaşam şekli haline dönüştüren sanatçı, özgün bakış açıyla öğrencilerimize ilham vererek eğlenceli dünyasına sizleri de davet ediyor!

Çocukların Renkli Dünyası Doodle Art İle daha da renkleniyor.

Doodle Art Nedir?

Doodle kelime olarak karala anlamına gelen, genelde telefonla konuşurken yaptığımız karalamalar yada sıkıldığımızda not defteri üzerine yaptığımız çizimler gibi düşünebileceğimiz ama içeriğinde görseller, grafikler, yazılar, karışık görünümlü çizimlerin olduğu ve son zamanlarda bir çizim sanatı olarak kabul edilen sanat türüdür.

Doodle çizmek rahatlamak ve gevşemek için mükemmel bir yoldur. Konsantre olma yeteneğini, yaratıcılığı ve tasarım çizgilerini geliştirir.

Popülaritesi her geçen gün artan Doodle desenleriyle yaratıcı çalışmalar yapmayı herkes denemeli.

Sanatla kalın... | Görsel Sanatlar Zümresi