Akademik Bölümler

BEDEN EĞİTİMİ

"Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yükseltmeyi düşünürken, sadece gösteriş için, herhangi bir yarışmada, kazanmak emeliyle, bir spor çizmezler. Esas olan, bütün, her yaştaki Türkler için beden eğitimi sağlamaktadır."

M. Kemal ATATÜRK

Okulumuz kurulduğu günden bu yana spor kültürünü benimseyen hayat boyu sağlıklı yaşam ve egzersiz ilkesiyle hareket ederek, öğrencilerimizin spora başlamasına öncülük etmiş bir çok sporcunun yetişmesine de olanak sağlamıştır.

Beden Eğitimi bölümü olarak amacımız, öğrencilerimize sporu sevdirmek, sporu bir yaşam biçimi olarak benimsetmektir.
Spor ile ilgili genel kültür , temel bilgi, beceri, tutum ve alışkanlıklar edinebilen, beden eğitimi ve sporun yararlarını kavrayarak boş zamanlarını en verimli şekilde değerlendirmesini sağlayabilen, kendilerine güvenen görev ve sorumluluk bilinci ile, dostça oynayabilen sporcular yetiştirmek temel hedefimizdir.

Bu amaçla ilkokul düzeyinde programımız öğrencilerimizin temel hareket becerilerine odaklanır. Bedensel farkındalık ve kontrolü teşvik eden hareket programı, yürüme, koşma, denge, esneklik, yuvarlanma, sekme, atma-tutma, atlama, sıçrama, nesne kontrolü ve tırmanma dallarında öğrencilere yıl boyunca basit ve karmaşık eğitsel oyunlar ile büyük ve küçük kas gruplarını geliştirmelerine olanak sunar. Aşamalı bir biçimde nesne kontrolü, yer değiştirme ve denge çalışmaları yapan öğrencilerimiz 3. ve 4. Sınıfta toplu spor branşları ile tanışır.

Ortaokul spor programında , sportif becerilerini bir üst seviyeye çıkartmaları, liderlik yapmaları ve sorumluluk almaları hedeflenir. Beden Eğitimi derslerimizde, basketbol, voleybol, hentbol,futbol, atletizm, gibi sporun pek çok dalında genel kültür , temel bilgi ve beceriler kazanır.

İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları olarak haftalık ders saatine paralel olarak planlanan beden eğitimi derslerinin yanında öğrenci sınıf seviyelerine ve bireysel özelliklerine göre okul sonrası cimnastik, voleybol, basketbol ve satranç kulüpleri yapılmaktadır.

Ayrıca Beden Eğitimi Bölümü olarak, her öğrencimizi kendi yetenekleri ve özellikleri doğrultusunda değerlendirip, okul takımlarımızı oluşturuyoruz. Okulumuzu; minikler, küçükler, yıldızlar, kızlar ve erkekler kategorisinde; ilçemizde, ilimizde ve Türkiye Şampiyonalarında bir çok branşta temsil ediyoruz. Okullar arası katıldığımız yarışmalarda, müsabakayı kazanmak kadar, sporcu öğrencimizin saha içindeki ve dışındaki olumlu tutum ve davranışlarını dikkatle takip ediyor ve önemsiyoruz.

Okul takımı çalışmaları ile aynı zamanda sistemli çalışma, rekabet, takım ruhu, liderlik gibi tutumları geliştirmeyi de hedefliyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin özgüven, bağımsız karar verme ve harekete geçme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Okul takımı çalışmalarımızın yanı sıra okulumuzda her ay düzenli olarak farklı branşlarda düzenlediğimiz okul içi sınıflar arası turnuvalarda öğrencilerimizi, sportif organizasyonlara katılma, mücadele duygusunu yaşama, spor karşılaşmalarını centilmenlik sınırları içerisinde seyretmeyi de öğrenmeleri doğrultusunda teşvik ediyoruz.

Spor ile hayatını şekillendiren öğrencilerimizin başarıları ile her zaman gurur duyuyoruz.