Akademik Bölümler

UYGULAMALI DERSLER

BEDEN EĞİTİMİ
Bölümümüz dünyadaki spor gerçeğinin farkında, evrensel nitelikte araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, çözüm odaklı, özgün ve estetik değerlere sahip çağdaş bir spor eğitimi vermeyi hedeflemektedir. Öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda branşlara yönlendirip onlara takım ruhunu ve spor kültürünü kazandırarak bunu yaşamları boyunca içselleştirmelerini sağlamaktayız.

Okul takımı branşlarımız  Voleybol, Basketbol , Futbol, Tenis , Masatenisi , Atıcılık ve Danstır.
Bireysel branşlarımız Eskrim , Taekwondo,  Su topu, Windsurf, Yelken, Binicilik, Triatlon, Kayak ,Buz Pateni ve Atletizmdir.

MÜZİK
Müzik, insanın ruhunu besleyen en güzel eylemlerden biridir. Müzik yapmak ise, aklın ve duyguların eşit oranda bir araya geldiği nadir olaylardandır. Akıl size doğru olanı nasıl yapacağınızın, duygularınızı matematiksel olarak nasıl dile getireceğinizin yolunu çizer.
Müzik eğitimimizle, bu iki ögenin bir araya gelerek oluşturduğu projeler, enstrüman ve orkestra çalışmaları, müzikal gösteriler, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarıya imza atacak öğrenciler yetiştirmekteyiz.

GÖRSEL SANATLAR
Görsel sanatlar alanındaki temel kavram ve uygulamalar konusunda bilgi, beceri ve anlayışa sahip, görsel sanatlar ile ilgili tartışmalara etkin olarak katılan ve bu tartışmaları değerlendiren, görsel sanatların doğası ve kökenini inceleyen, değerini sorgulayan, öğrenciler yetiştirmekteyiz.

Güncel kültür-sanat nesnelerini/tasarımlarını bilinçli olarak izleyen, kendi kültürü ile diğer kültürlere ait kültürel mirasın değerini anlayan ve onları koruyan, görsel sanat çalışmalarında bilgi, malzeme, beceri, teknik ile teknolojiyi etkin ve güvenli bir şekilde kullanan ve diğer disiplinlerle ilişkilendiren, sanat alanında etik davranış gösteren, sanat alanıyla ilgili meslekleri tanıyan bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
 “Yazılım sanatçılık ve mühendisliğin harika bir kombinasyonudur.” Bill Gates

Problem çözme, bilgi işlemsel ve analitik düşünme, iletişim ve işbirliği içinde çalışabilme becerileri çağımızın en önemli becerileri arasında yer almaktadır. İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi olarak bu becerileri kazandırmak için algoritma oluşturma, programlama dilleri, mekatronik alanlarında gerek derslerimizde gerekse kulüp çalışmalarımızda yer vermekteyiz. Yazılım geliştirme bireylerin olaylara farklı bakış açıları getirerek hayata hazırlanma aşamalarına büyük katkı sağladığını düşünmekteyiz.

Bahçeşehir Üniversitesi-İstanbul Saint Benoit Fransız Lisesi ortaklığında düzenlenen "Bence Robotik... Robotlarla Hayatı Paylaşalım, Notre Dame de Sion Lisesi tarafından Frankofon okullar arasında düzenlenen Code Cup Yarışması , Bilim Kahramanları FLL turnuvaları vb yarışmalar düzenli öğrencilerimizin katıldığı platformlardan sadece bazılarıdır.