Akademik Bölümler

İNGİLİZCE BÖLÜMÜ

Öğrencilerimize dil eğitimindeki dört temel beceri olan dilbilgisi, okuma, yazma, konuşma becerilerini edindirmekteyiz. Öğrencilerimizin İngilizceyi günlük hayatlarında da rahatça kullanmalarını, İngilizceyi eğitim ve çalışma hayatlarında etkin bir biçimde kullanmalarını, üniversiteye başladıklarında hazırlık atlama sınavlarında başarılı olmalarını hedeflemekteyiz.

Öğrencilerimizin KET, PET, FIRST CERTIFICATE, IELTS, TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavlarında başarılı olmalarını, İngilizceyi yazarak, konuşarak kısaca yaşayarak, içselleştirerek edinmelerini sağlamaktayız. Her yıl düzenlediğimiz English day etkinliği ile öğrencilerimiz  her sürecini kendilerinin oluşturdukları unutulamayan süreci bizlere yaşatmaktadırlar.

Öğrencilerimizin PETFCE/ IELTS ve TOEFL sınavlarında yüksek başarı elde ederek mezun olmalarını hedeflemekteyiz. Bütün bu çalışmalarımızın, velilerimizden aldığımız dönütlerin ve öğrencilerimizin başarılarının ‘Tevfik Fikret Okulları’nda İngilizce ikinci yabancı dildir’ algısını değiştirdiğini, okulumuzun iki dilli olduğunu kanıtladığını düşünüyoruz.