IZMIRNATO/IZMIROTAN 2021 BAŞLADI

Untitled Document

Dünya çapında NATO’nun Parlamenter Meclisini (Model PA) örnek alan ilk ve tek Fransızca ve İngilizce çift dilli konferans simülasyonu olan IZMIRNATO-IZMIROTAN etkinliğinin 3.sü başladı.

Öğrencilerimizin diplomasi dünyasını yabancı dillerini kullanıp deneyimleyerek keşfetmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen konferansımızı pandemi nedeniyle bu sene ilk defa online olarak gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler tarafından öğrenciler için düzenlenen bu etkinlikte Fransızca komiteleri temsil etmek üzere Ankara Tevfik Fikret Lisesi, Sainte-Pulchérie Lisesi, SAJEV Küçük Prens Lisesi, İzmir Amerikan Koleji ve Ankara TED Koleji; İngilizce komiteleri temsil etmek içinse MEF Okulları ve Kabataş Vakfı Okullarından yaklaşık 150 öğrenci katılıyor.

Konferansımızın açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürümüz Sayın Ayşe BAŞÇAVUŞOĞLU, öğrencilere kaliteli bir eğitimin önemi ile ilgili seslendi. Açılışımıza katılan Fransız Dili İşbirliği Ataşesi Sayın Vincent BROUSSE ise gerçekleştirilen etkinliğin gelecekteki getirileri konusunda öğrencileri bilgilendirdi. 2 senedir etkinliğimize akademik destek veren Girne Amerikan Üniversitesinde Yardımcı Doçent Doktor olan Sadık AKYAR ve Paris NATO’da çalışan mezunumuz Ezgi YAZICIOĞLU da konuşmacılar arasında yer aldı.

26 Mart 2021