2020 ULUSLARARASI CONCOURS D’ARCHİMÈDE YARIŞMASI

Fransa’da beşincisi düzenlenen Uluslararası Concoursd’Archimèdes yarışmasının Matematik ve Fen testine okulumuzdan 11-13 yaş kategorisinde 51 öğrenci, Fransa ve İngiltere’den 4563 öğrenci  katılmıştır. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz, aynı zamanda yarışmanın çıkış noktası olan sosyal sorumluluk projesi ALFA “A LightForAfrica”projesine de katılmışlardır. Fransa Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmadan bu projeye giren tek okul statüsünde katıldığımız yarışmada matematik alanında 8 öğrencimiz Hasan Emre Becerik, Ece Sönmez, Deniz Özkan, Ece Doğa Seven, Ataberk  Büyükdağlı, Eylül Karakaş, Melis Çolak, Bilge Balaban %1’lik  dilime girmiştir. Matematik alanındaki sıralamada  Hasan Emre Becerik 3., Ece Sönmez 7. ve  Deniz Özkan 10. olmuştur. Fen Bilimleri alanında ise öğrencilerimizden %1’lik dilime giren Defne Sezer’i ve yarışmaya katılarak bizi gururla temsil eden, derece alan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz. Başarı yolculuğumuzda emeği geçen tüm öğretmenlerimize de teşekkürlerimizi iletiyoruz.

8 Nisan 2020