İzmir Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, MUNTR 2016 (Model United Nations Turkey) Konferansı'na katıldı

İzmir Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, Türkiye'nin en büyük "Model Birleşmiş Milletler" organizasyonu olan ve BM Türkiye Ofisi tarafından desteklenen MUNTR 2016 (Model United Nations Turkey) Konferansı'na katıldı.
Antalya'da 29 Şubat-4 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve konferanslar, İngilizce tartışmalar ve lobi faaliyetlerinden oluşan MUNTR 2016'da komitelerin amacı, güncel sorunların gelecekte alabileceği durumları öngörmek ve çözüm önerileri sunmak.
Öğrencilerden oluşan delegeler konferans süresince, birbirlerine ülkeleriyle ilgili bilgi veriyorlar, ülkelerinde yaşanan sorunların nedenlerini anlatıyorlar, diğer ülke delegelerinden yardım veya dayanışma istiyorlar ve tüm delegeler ortak bir soruna çözüm bulmaya çalışıyor. Meclis Genel Toplantısı'nda da hafta boyunca önerilen çözümler oylanıyor.
16–25 yaş arası lise ve üniversite öğrencilerinin temsil ettikleri ülkeler hakkında araştırma yaptıkları, global çaptaki sorunları inceledikleri, bu sorunların olası çözümlerine dair diğer katılımcılarla diplomasi yürüterek müzakerelere katıldıkları MUNTR 2016 konferansına bu sene 10 öğrencimizle katıldık.
Öğrencilerimiz Yunanistan, Etiyopya, Gürcistan ülkeleriyle ilgili araştırmalar yaptı. Her bir öğrencimiz sanki bu ülkelerin birer delegesiymiş gibi çalıştı, ülkenin tarihini, coğrafi yapısını, doğal zenginliklerini, politikalarını, toplumsal yapısını, sorunlarını inceledi ve mevcut sorunları çözebilmek için çözüm önerileri geliştirerek, gerçek bir diplomat gibi BM komitelerinde ülkelerini temsil ettiler. Öğrencilerimizden üçü, bir ülkenin delegesi olarak değil, Büyük Britanya Birleşik Krallığı Avam Kamarası’nın, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Topluluğu’nun ve Genel Sekreterlik İhtisas Komisyonu’nun bir üyesi olarak görevlendirildiler.
Lise ve üniversite öğrencilerinin dünya ülkelerini ayrıntılı bir şekilde araştırdıkları, dünyada yaşanan birçok sorunu öğrendikleri, çözüm önerisi sunabilmek için araştırma yaptıkları, birçok yeni insan, kültür ve coğrafya ile tanıştıkları ve "İngilizce"lerini son derece etkin bir şekilde kullandıkları bu etkinlik, öğrencilerimiz için çok yararlı ve verimli oldu.
Öğrencilerimiz yaptıkları araştırmalar, ön hazırlıklar, ileri düzeydeki "İngilizce"leri ve davranışlarıyla okulumuzu son derece iyi temsil ettiler ve başarılarıyla bizleri sevindirdiler, gururlandırdılar.
Hem araştıran, sorgulayan, düşünen hem de "İngilizce" ve "Fransızca"ya hakim, hal hareket ve tavırlarıyla örnek teşkil eden böyle iyi öğrencilere sahip olmaktan bir kez daha gurur duyduk.
İzmir Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi olarak, bundan sonraki MUNTR etkinliklerine de katılmaktan mutluluk duyacağız.

8 Mart 2016