Tat Haftası etkinlikleri

Tat haftası etkinliklerimiz 7. Sınıf öğrencilerimizin gıda danışmanı İpek Ege' nin sağlıklı ve doğal yiyecekleri satın alma ve tüketimi sunumuna katılmasıyla başladı.
1.sınıf ögrencilerimiz Tat ve Farklılıklar haftası kapsamında görseller getirdiler, görselleri sınıflandırırken Lezzetleri Fransızca ifade etme olanağı buldular.
4/A ve 4/B şubesi ile Tat ve Lezzetler Haftası kapsamında "Jeu de Kım" "Dokun ve bu nedir bil" oyunu oynadık.
Tat ve lezzetler haftası minik meraklılara ilham veriyor...
Türkçe ve Fransızca basılı yayınlarda tat ve lezzetler okul koridorunda sergilenmektedir.
8A B C sınıfları lisemiz konferans salonunda Gurme Ahmet Güzelyağdöken 'nin Ege Bölgesi yerel lezzetler konulu konferansına katıldılar
Zeytinyağı tadım uzmanı Dilşen Oktay 2.,3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine zeytin yağı, yağın nefaseti ve tadım teknikleri konusunda paylaşımda bulundu.
Anasınıfının küçük şefleri Fransız spesiyali olan elmalı turta yaptılar ve afiyetle yediler.
5a ve 5b sinifi öğrencileri Ege universitesi gida muhendisligi bolumu ogretim uyesi Sayin Selda Dilek'in Sağlıklı Beslenme ve Gida piramiti konulu seminerine katilmislardir.
3A ve 3B Sınıfı öğrencilerimiz deney yaparak farklı tatları tahmin etmeye çalıştılar : acaba tatlı mı, tuzlu mu, ekşi mi, acı mı ?
Anasinif ve 1.sinif ogrencileri Pr.Dr.Seda Ersus Bilek ile "mikroplar ve beslenme" konulari kesfettiler.
2. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Fransızca ve Türkçe ortak dersinde meyve - sebze çeşitlerini ve ayrımlarını çalıştık. Daha sonra meyveleri ve sebzeleri mevsimlerine göre gruplandırdık. Gözlerimiz kapalı diğer duyu organlarımızı kullanarak meyve ve sebzeleri tanımaya çalıştık. Bu oyunu oynarken çok eğlendik.

12 Ekim 2016