FRANKOFON LİSELER ARASI BİLİMSEL FİKİRLER ATÖLYESİ

İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi ve Fen Lisesi 11. sınıf öğrencilerimiz 27 ve 28 Nisan tarihlerinde bu yıl ilki düzenlenen yapay zeka temalı "Idéathon, Frankofon Liseler Arası Bilimsel Fikirler Atölyesi" etkinliğini hayata geçirdi. 2 günün sonunda eğitim, sağlık, enerji, sanat, ekoloji ve endüstri alanlarında proje hazırlayan komiteler, İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesinden mezun ve yapay zeka alanında uzmanlaşmış jüriye çalışmalarını Fransızca olarak sundular. Yarışmaya katılan İzmir Atatürk Lisesi, İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, İzmir Fransız Kültür Merkezi bünyesinde eğitim gören CNED öğrencileri (Fransız öğrenciler için uzaktan eğitim programı), İzmir Özel Amerikan Koleji, Saint-Michel Fransız Lisesi, SAJEV Küçük Prens Lisesi ve Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlik büyük alkış topladı ve önümüzdeki sene için planlamalar şimdiden yapıldı.

06 Mayıs 2024