DNA Day Yarışması

Öğrencileri insan genetiği ile ilgili önemli fikir ve sorunları incelemeye, sorgulamaya ve yansıtmayateşvik eden DNA DAY yarışmasının bu yılki konusu, Gregor Mendel’in doğumunun 200. yıl dönümü olması nedeniyle, Mendel’in keşifleri ve karmaşık hastalıkların kalıtımı konusuydu. Öğrenci kamuoyunda daha fazla genetik okuryazarlığını teşvik eden bu yarışmaya bu yıl 30'dan fazla ABD eyaletinden ve 35'ten fazla ABD dışı ülkeden 700'den fazla öğrenci katılmış, okulumuzu da bu uluslararası yarışmada 11/D sınıfından Barkın Eren Öztürk, 10/FLA sınıfından Dilara Öznur Kaskan, Uğur Utkan İlçi ve 10/C sınıfından İdil Serter temsil etmişlerdir. Öğrencilerimizin makaleleri yarışma jürisi tarafından çok beğenilmiş olup öğrencimiz Uğur Utkan İlçi'nin makalesi 3. Final değerlendirmesine kalmıştır. Okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

10 Mayıs 2022