NEBİL ÖZGENTÜRK SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ

Türkiye'de belgesel gazetecilik denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Nebil Özgentürk, Tevfik Fikret Lisesi öğrencileriyle çok güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide kendi çocukluğundan, yaşamından örnekler veren Özgentürk, dünyada pek çok ülkeye gitmiş olmasına rağmen bu toprakların kendisine her zaman iyi geldiğinin altını çizdi. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu ülkenin çimentosu olduğunu, onları anlamaya çalışmanın en doğru yaklaşım olduğunu belirtti. Öğrencilerin sorularına da yanıtlar veren Özgentürk, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı. Üçüncü kez Tevfik Fikret Lisesi'ne geldiğini ve bu okulun kendisi için çok özel olduğunu söyledi. Okulun hem Tevfik Fikret adını taşıması hem de gelenekselliğinin kendisini etkilediğini belirtti. On beş yıl önce geldiğinde kendisine soru soran öğrencimizi yıllar sonra bir hukukçu olarak tekrar karşısında görmesi günün sürprizlerindendi. Kendisine bu anlamlı ziyaret için çok teşekkür ediyoruz.

21 Ekim 2019