MATEMATİKTE ULUSLARARASI BAŞARI

1500 okuldan yaklaşık 62000 öğrencinin katıldığı Kanada Waterloo Üniversitesi’nin matematik yarışmalarında öğrencilerimiz önemli başarılar elde etmişlerdir. 9.sınıf seviyesinde “Pascal Uluslararası Matematik” yarışmasında Efekan Körpez 112 puan ile sertifika almaya, Vahit Eren Pınar ise 97 puanla madalya almaya hak kazanmışlardır. 10. sınıf seviyesinde “Cayley Uluslararası Matematik” yarışmasında Sude Naz APA 101 puan ile madalya almaya hak kazanmıştır. 11. sınıf seviyesinde “Fermat Uluslararası Matematik” yarışmasında Ege Doğukan Seven 122 puan, Ege Oğurol 121 puan, A.Deniz Durak 110 puan ve Zeynep Ece Çelik 109 puan alarak sertifika almaya hak kazanmışlardır. Mustafa Ege Atay ise 107 puan ile madalya almaya hak kazanmıştır. Kazanılan bu üstün başarılardan dolayı öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

29 Nisan 2019