SON DUYURULAR

İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi - Fen Lisesi
100. Yılında İzmir İktisat Kongresi Forumu
17-18-19 Şubat 2023
(Son Başvuru Tarihi 6 Şubat 2023)

17 Şubat 1923 günü açılan İzmir İktisat Kongresi, Türkiye’nin her köşesinden seçilmiş 1135 delegenin katıldığı ve yeni Türkiye'nin İktisat Politikasının belirlendiği bir kongredir. İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi öğrencileri olarak okulumuz Sosyal Bilimler bölüm öğretmenlerinin desteğiyle şehrimizin tarihini yaşatmak ve Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin iktisadi durumunu anlamak adına “100. Yılında İzmir İktisat Kongresi Forumu”‘nu hayata geçirmeye karar verdik. 1923 yılında ticaret, sanayi, ziraat ve işçi grupları olarak 4 çalışma grubu barındıran İzmir İktisat Kongresi’ni günümüz ekonomi dünyasının şartlarına uyarlamak adına organizasyonumuzda 7 çalışma grubuna yer verdik. 17-18-19 Şubat 2023 tarihlerinde okulumuzun Alsancak kampüsünde düzenlenecek olan İzmir İktisat Kongresi Forumu’nda hepinizi aramızda görmeyi dört gözle bekliyoruz.

Saygılarımızla,

Genel Direktör: Eylül GÜRKEN
Genel Sekreter: Seran KILINÇOĞLU
Divan Başkanı: Bigem Su KARABAĞ

100. Yılında İzmir İktisat Kongresi Forumu etkinliğimizin şartnamesine erişmek için tıklayınız.

100. Yılında İzmir İktisat Kongresi Forumu etkinliğimizin resmi onay yazısına erişmek için tıklayınız.

100. Yılında İzmir İktisat Kongresi Forumu başvuru formuna erişmek için tıklayınız.

Açıklamalar:

• Katılıma yönelik son başvuru tarihi 06 Şubat 2023’tür.
  • Etkinlikte yer alacak öğrenciler ve danışman öğretmenlerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir, katılım ücretsizdir.
  • Her katılımcı okul, bir danışman öğretmen sorumluluğunda en fazla yedi kişiden oluşan öğrenci ekibi ile etkinliğe katılım başvurusunda bulunabilir.
  • Katılımcı öğrenciler etkinlikten önce kendilerine bildirilen kişisel çalışma başlıkları hakkında araştırma yaparak etkinliğe ön hazırlık yaparak gelmelidirler.
  • Öğrencilerin etkinliğin ilk ve son gününe katılırken resmi kıyafet kurallarına uygun olarak giyinmesi gerekmektedir. Erkeklerde takım elbise veya kravat, gömlek, kumaş pantolon; kızlarda kumaş pantolon veya etek, gömlek gibi etkinlik içeriğine uygun kılık-kıyafet tercih edilmelidir.
  • Etkinlik sonunda her katılımcı öğrenci, danışman öğretmen ve okul adına katılım belgesi düzenlenecektir.

Hakan ŞENEKEN (hakan.seneken@tfl.k12.tr)
İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi Tarih Öğretmeni