İZMİR ÖZEL TEVFİK FİKRET ANADOLU LİSESİ VE FEN LİSESİ KÜTÜPHANESİ

Kütüphanemizin Amacı

Kurumun eğitim ve öğretim programlarına katkıda bulunmayı amaçlayan kütüphanemiz, aynı zamanda öğretmenlerimizin çalışmalarına yardımcı olmayı, öğrencilerin derslerinin yanında ders dışı zamanlarını da etkin ve faydalı değerlendirmelerine olanak tanımayı ilke edinmiştir. Aynı zamanda velilerimizin de kullanımına açık olan kütüphanemiz bütün kullanıcıların düşünme yeteneğinin geliştirilmesi ve bilgi gereksinimlerinin karşılanması amacıyla basılı, görsel ve işitsel her türlü bilgi kaynağını sağlar, düzenler ve hizmete sunar.

Koleksiyonumuz,

Yukarıdaki amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda; kitaplar, süreli yayınlar, danışma kaynakları, görsel-işitsel materyaller (CD, VCD, DVD, video, kaset, poster vb.) ve bilgi kaynaklarından oluşmaktadır. İhtiyaca göre güncellenen koleksiyonumuzdaki kaynaklar Dewey Onlu Sınıflama Sistemine göre sınıflandırılarak, kullanıcıların kendi başlarına araştırma yapmalarına olanak tanıyabilmek amacıyla, açık raf sistemine göre raflara yerleştirilmiştir.

Kütüphanemiz yaklaşık olarak 6400 basılı materyal, 500 görsel ve işitsel materyal, çeşitli kutu oyunları, satranç köşesi, süreli yayın köşesi ve okuyucu bilgisayarlarıyla değişik ilgilere yönelik hizmet vermektedir.

Kütüphanemiz otomasyona geçmiş olup aşağıdaki linkten tarama yaparak aradığınız kaynakların bibliyografik künyelerine erişebilir, size verilen kullanıcı adı ve şifresiyle bulduğunuz kaynağı ayırtabilirsiniz.

Kütüphanemizin Çalışma Saatleri

Hafta sonu ve resmi tatiller dışında;

Hafta içi Pazartesi-Cuma 08:00-17:00

MEDYATEK

İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları ve Fransız Kültür Merkezi işbirliği çerçevesinde, öğrencilerimiz Fransız Kültür Merkezi kütüphanesine üye olarak basılı, görsel ve işitsel materyallerin kullanımından faydalanmaktadır. Üyelik kapsamında  culturethèque (online kütüphane) kullanımı da öğrencilerimize açılmaktadır.

Online Kütüphane: