Türkiye'de Frankofoni'nin 50 Yüzü

FIFP (Uluslararası Fransızca Öğretmenler Derneği)’nin 50. Yıl Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları çerçevesinde Apfiz (İzmir Fransızca Öğretmenler Derneği) ve tüm Türkiye’deki Fransız Kültür Merkezleri işbirliğinde bir yıl süren "Türkiye'de Frankofoni'nin 50 Yüzü" adlı projenin final aşaması 30 Mayıs 2019 günü İzmir Özel Tevfik Fikret ilkokul Ortaokulu Bornova kampüsü ev sahipliğinde Sayın Cyntiha EID (FIEFP Uluslarası Fransızca Öğretmenler Derneği Başkan Yardımcısı) ve Sayın Eric SOULİER (Türkiye Büyükelçiliği İş Birliği ve Kültür Etkinlikleri Müsteşarı) katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Le 30 mai 2019, la Turquie a fêté le cinquantenaire de la FIFP (Fédération internationale des professeurs de français )! Pour l'occasion, l'APFİZ en partenariat avec l'Institut Français de Turquie, a conduit le projet '50 figures de la francophonie en Turquie' : 25 établissements où un enseignement du français est dispensé y ont participé en tournant des vidéos d'interviews. L'Ecole Privée Tevfik Fikret d'Izmir, sur le campus de Bornova, a accueilli tous les acteurs du projet lors d'une journée de rencontre, avec Mme Cynthia EID, la Vice-présidente de l'APFİZ, et M. Eric SOULIER, Conseiller de coopération et d'action culturelle-Directeur de l'IFT.

31 Mayıs 2019