Kulüp Çalışmaları

İZMİR ÖZEL TEVFİK FİKRET İLKÖĞRETİM OKULU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Doğa ve Ekoloji Kulübü:
“Doğa ve Ekoloji” kulübümüzde küresel ısınma, sebepleri, sonuçları ve çözüm yolları üzerine bilgilerimizi paylaştık ve yeni bilgiler edindik. Karton ruloları ve plastik şişeleri geri dönüştürerek kalemlikler ve farklı nesneler tasarladık.

El Becerileri ve Seramik Kulübü:
“El becerileri ve seramik” kulübü kapsamında öğrenciler kumaş üzerine boyama çalışması yaptılar. T-shirt, pantolon, kasket, ayakkabı gibi birçok giysi ve aksesuar kullandılar. Sonuç son derece başarılı çünkü öğrencilerin güzel resimlerle süslenmiş yepyeni kıyafetleri oldu.

Yazım Sanatı Kulübü:
“Yazım sanatı” kulübünde, öğrencilerimiz klasik bir hikâyeyi günümüze uyarladırlar. Ertan Esen beyin’de katkılarıyla, sinemanın doğuşu, sessiz filmlerin ve çizgi filmlerin ilk adımları hakkında bilgi edindiler. Sonrasında öğrencilerin yazdıkları hikâyelerin senaryolaştırma çalışmaları yapıldı ve bir bölümü kamera ile çekildi.

Sanat Kulübü:
Fransızca «sanat » kulübümüzde  sanat tarihi  içinde yeri tartışılmaz büyük ressamların  yaşamları ve eserlerini  inceledik. Léonard de Vinci, Dubuffet, Matisse’in eserlerinden yola çıkarak oluşturduğumuz etkinliklerde öğrencilerimiz özgün çalışmalar ortaya çıkardı.

Deney Kulübü:
Grup öğrencileri “deney” kulübünde saf su yapmayı öğrendi. Farklı materyallerle pusula yarattı. Ayrıca,  elektrik devresiyle Fransızca kendi oyunlarını hazırlayan grup öğrencileri roketlerini de  yapıp fırlattı.

Tarih Kulübü:
5-6-7-8. sınıf öğrencilerimizle “İzmir’in Tarihi” konulu çalışmamızı yaptık. Çalışmamızın sonunda sergileyeceğimiz broşür çalışmamızı başlattık.

Zeka ve Strateji Oyunları:
Öğrencilerimizin sayısal ve dil zekâlarının gelişimine katkıda bulunabilmek için öğrencilere Fransızca zekâ soruları sorularak çözümlemelerini, çözümleri Fransızca ifade etmelerini, seviyelerine göre gruplandırılan öğrencilerimizin strateji oyunları oynamalarını ve bu oyunları oynarken aldıkları puanları birbirlerine Fransızca ifade etmeleri bekliyoruz.

İZMİR ÖZEL TEVFİK FİKRET ANADOLU VE FEN LİSESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

KULÜPLER SORUMLU ÖĞRETMEN ÇALIŞMA GÜNÜ ÇALIŞMA YERİ
Türkçe Tiyatro Kulübü BATIGÜN SARIKAYA pazartesi konferans salonu
Halk Oyunları Kulübü FİGEN IŞIKÇI cuma, cumartesi spor salonu ya da okul bahçesi