Çocuklarımızı ergenliğe, hayata ve erişkin yaşama hazırlamak eğitimimi

Çocuklarımızın çok yönlü gelişmeleri açısından en uygun olanakları sağlayan yer, okul ortamıdır. Öğrencilerimizin, aile ve okul sorunları kadar, kişisel, ruhsal, sosyal ve gelişim sorunları da okula yansır. Çocuklarımızı ergenliğe, hayata ve erişkin yaşama hazırlamak eğitimimizin temel amaçlarından...

Dolayısıyla bu temel ihtiyaçtan yola çıkarak İzmir Özel Tevfik Fikret İlkokulu'nda Okul doktorumuz ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisimiz tarafından "Büyüme ve Gelişim, Bedenimi Tanıyorum" konulu eğitim programı oluşturuldu.

Bu konudaki çalışmalarımız çeşitli bilimsel kaynaklar ışığında okul doktorumuzla işbirliği içinde planlanarak hazırlandı.

8-25 Mart tarihleri arasında, 1. sınıftan 4.sınıfa kadar tüm öğrencilerimize okul doktorumuzla bir ders saati süresince:
1. Sınıflar - Vücudumuzu Tanıma
2. Sınıflar - Ben Nasıl Doğdum?
3. Sınıflar - Vücudumuz ve Özel Bölgeler
4. Sınıflar - Vücudumuzdaki Değişiklikler konu başlıklarında bilgi verildi.

30 Mart 2016