"7. Sınıflar Fen Bilimleri Dersinde Scratch ile Öğretim Materyali Hazırlama"

İzmir Özel Tevfik Fikret Ortaokulu Fen Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri zümreleri, disiplinler arası yaklaşımla oluşturdukları
sınıf için yaptıkları etkinliklerini, Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından Istanbul Yeditepe Üniversitesi'nde düzenlenen "3. Eğitim Teknolojileri Konferansı"nda sundular.

2200 eğitimcinin katıldığı 300'e yakın sunumun paylaşıldığı konferansta öğretmenlerimiz Çiğdem Ateş ile Yaşariye Yalçın, "7. Sınıflar Fen Bilimleri Dersinde Scratch ile Öğretim Materyali Hazırlama" konusunda ve "6. Sınıflar Fen Bilimleri Dersinde Scratch ile Eğitsel Oyunlar Tasarlama" konusunda da öğretmenlerimiz Gülcihan Dalkıran Özcan ile Yaşariye Yalçın sunumlarını gerçekleştirdiler. Günümüzün ve geleceğin öne çıkan en önemli branşlarından biri olan "Bilişim Teknolojileri"nin araçlarından "Scratch" programlama dilinin Fen Bilimleri dersine entegre edilerek, öğrencilerimizin hazırladığı öğretim materyalleri ve eğitsel oyunlar, katılımcılar tarafından da ilgi gördü.

30 Mart 2016