NUMAD 2016 (Nations Unies Madrid) Konferansı’na 8 öğrencisimizle katıldık.

İzmir Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi, Avrupa’nın en büyük “Model Birleşmiş Milletler” organizasyonlarından biri olan NUMAD 2016 (Nations Unies Madrid) Konferansı’na 8 öğrencisiyle katıldı.
Bu sene NUMAD’ın konusu ve başlığı; “Bölgesel gerginlikler, küresel çözümler”di.
İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenen konferanslarda, öğrencilerimiz ülkelerin güncel sorunları ile ilgili çalışmalar yürütüp, çözüm önerilerinde bulundu. Öğrencilerimizin bu sene temsil ettikleri ülkeler; Amerika Birleşik Devletleri ve Çad oldu.
Bu iki ülke hakkında ön çalışmalar, araştırmalar yapıldı.
Her öğrenci kendi komitesi veya konseyiyle ilgili yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirdi ve dile getirdi. Öğrencilerimizin bu denli ciddi, yoğun ve disiplinli çalışmaları takdir toplamakla birlikte, 11 B sınıfımızdan Ceren Ceylan isimli öğrencimiz, komitesi tarafından “En iyi çözüm önerisi geliştiren üye” başarı ödülünü aldı.
Farklı kültürleri tanımaya, dünyaya açılmaya, yeni dostlar edinmeye yönelik olan ve öğrencilerimizin "Fransızcalarını" etkin kullanmalarını sağlayan bu konferanslara katılmaktan gurur ve sevinç duyduk.
Gelecek yıl hedefimiz Hollanda’nın La Haye kentinde gerşekleşecek olan MFNU - Modelize Frankofon Birleşmiş Milletler’e katılıp daha fazla ödülle geri dönmek.

23 Mart 2016