İzmir Özel Tevfik Fikret Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz "Scratch ile Öğretim Materyali Tasarlama" çalışmasını gerçekleştirdi

İzmir Özel Tevfik Fikret Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri - Bilişim Teknolojileri Zümresi disiplinlerarası işbirliği çerçevesinde "Scratch ile Öğretim Materyali Tasarlama" çalışmasını gerçekleştirdi.
Öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersinin "Maddenin Yapısı ve Özellikleri" ünitesinde yer alan periyodik cetveldeki ilk 18 elementin sembol, isim ve kullanım alanlarını, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde öğrenmiş oldukları Scratch grafik programlama dilini kullanarak, kendi hazırladıkları öğretim yazılımıyla pekiştirme fırsatı buldular.
Fen Bilimleri dersiyle Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi işbirliğinde gerçekleştirilen bu çalışmada, öğrencilerimizin yaratıcı düşünme, problem çözme becerilerini kullanarak oluşturdukları ürünlerin, öğrenme sürecine olumlu katkı sağladığı da görülmüştür.

8 Mart 2016