HANS CHRISTIAN ANDERSEN ÖDÜLÜ 2018 TÜRKİYE ADAYI SAYIN MAVİSEL YENER OKULUMUZDAYDI. HANS CHRISTIAN ANDERSEN ÖDÜLÜ 2018 TÜRKİYE ADAYI SAYIN MAVİSEL YENER OKULUMUZDAYDI.

Çocuk edebiyatının usta kalemi Sayın Mavisel Yener; 4.sınıflarımızla Kayıp Kitaplıktaki İskelet’i, 5.sınıflarımızla Şiir Atölyesi’ni, 7.sınıflarımızla Mavi Zamanlar’ı konuşmak için okulumuza geldi. Öğrencilerimizin kendisi ve kitaplarıyla ilgili sorularını cevaplayan yazar; empatiyi, duygu sağırı olanlara yapılabilecekleri, hayal kurmanın önemini, “Büyüdükçe daha mı az hayal kurulur?”u, yaratıcı düşünmenin önemini öğrencilerimizle konuştu, kitaplarını imzaladı. Kitaplarının İngilizce’ye çevrildiğini belirten yazar öğrencilerimize “Belki de kitaplarımı Fransızca’ya siz Tevfik Fikretliler çevirirsiniz”dedi. Neden olmasın?

9 Aralık 2017