Fransızca zümremiz tarafından "Tat ve Farklılıklar Haftası"na ilişkin projemiz,  10-16 Ekim 2016tarihleri arasında uygulanmaya başlayacaktır. 

Bu projeyle amacımız; Ege ve Dünya mutfağını öğrencilerimize tanıtarak, onlara tat konusunda duyarlılık kazandırmak, Fransızca etkinliklerle öğrencilerimizin iletişim kurma becerilerini artırarak "Tat" teması çerçevesinde onlarda kelime zenginliği yaratmaktır.
Tat ve Faklılıklar haftası, Fransız diline ait bir etkinlik olup geniş bir topluluğa hitap ederek dünya gastronomi bilgisinin ve tadının gelişmesine olanak sağlar. 
Mutfak konusunda uzman kişiler olan, Gurme Ahmet GÜZELYAĞDÖKEN , Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Öğretim Görevlisi  Dişen OKTAY,  Gıda Danışmanı İpek EGE , Dostlar Boyoz Fırını sahibi  Berrin AKAR, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Ünal KAYA ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Yardımcı Doçent Seda BİLEK okulumuzda söyleşi ve etkinliklere katılacaklardır. 
Etkinliklerimiz Frankofon yayın yapan « radyo caféturc »te ve sosyal ağlarda paylaşılacaktır.

10 Ekim 2016