“Dokunulabilir Matematik Sergisi"ne katıldık

İzmir Özel Tevfik Fikret İlkokulu 2. ve 4. sınıf öğrencilerimiz, matematiği 7’den 70'e “dokunarak” öğreten, Amerika'dan Güney Kore’ye dünyanın bir çok ülkesini gezen “Dokunulabilir Matematik Sergisi"ne katıldı.

Goethe Enstitüsü tarafından İzmir Resim Heykel Müzesi'nde açılan "Dokunulabilir Matematik Sergisi"nde tüm deneylerin amacı matematikle oyunlara dayalı bir ilişki kurmak üzere katılımcıları düşünmeye sevk etmek.

Eğlenerek öğreten sergide öğrencilerimiz, puzzle yaparak, köprüler kurarak, bulmaca oyunlarına katıldılar, bilye yarışı izleyerek açı bilgilerini kullandılar, simetri aynasında sözcükler yazdılar, köşe, kenar ve köşegen kavramlarını günlük yaşamda kullandılar.

2. ve 4. sınıf öğrencilerimiz bunları yaparken matematiğin zevkli yanlarını da keşfetmiş oldular. Pazartesi günü de İzmir Özel Tevfik Fikret Ortaokulu öğrencilerimizin katılacağı sergi, 28 Nisan'a kadar devam edecek.

22 Nisan 2016