İzmir Özel Tevfik Fikret Ortaokulu 6.sınıf öğrencilerimiz "8500 yıl öncesinin İzmir" kentine yolculuk yaptılar.

İzmir Özel Tevfik Fikret Ortaokulu 6.sınıf öğrencilerimiz "8500 yıl öncesinin İzmir" kentine yolculuk yaptılar. Sosyal Bilgiler dersi kapsamında "Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi"ne giden öğrencilerimiz, "Yeşilova Kazı Alanı" hakkında bilgi sahibi olduktan sonra müzeye geçtiler.

Müzede Yassıtepe Höyüğü kalıntılarını uzman arkeologların anlatımları eşliğinde dikkatle ve ilgiyle inceleyen öğrencilerimiz, ardından heyecanla bekledikleri "Zamana Yolculuk" etkinliğine başladılar. Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün "Neolotik Dönem İzmir" kentinin prototipini canlandırdığı etkinliğe giriş için önce o döneme uygun giysileri giyen öğrencilerimiz, ellerindeki buğdayları köyün girişine bıraktılar. Öğrencilerimiz bu etkinlikte bir Anadolu parsını avlamaya çalışıp kilden günlük eşya yapmayı, obsidiyen taşından nasıl kesici aletler yapıldığını ve buğdaydan un elde etmeyi öğrendiler.

Öğrencilerimizin büyük bir keyif aldığı bu çalışma, ders dışı öğrenme süreçlerinin eğitimdeki önemini bir kez daha göstermekle birlikte öğrencilerimizde tarihsel empati becerilerine ve kentlilik bilincine de katkıda bulundu.

19 Nisan 2016