Akademik Bölümler

REHBERLİK SERVİSİ

Okulumuzda, önleyici ve gelişimsel rehberlik yaklaşımını esas alan kapsamlı Psikolojik Danışma ve Rehberlik programı uygulanmaktadır. Kapsamlı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programında öğrenci gelişimi “kişisel, eğitsel, mesleki” gelişim temel alınarak tüm öğrencileri kapsayacak şekilde ele alınmaktadır.

Rehberlik servisimiz, öğrencilerin okula gelmesiyle başlayan süreçte, okulun tanıtımını ve öğrencilerin uyum süreçlerini gerçekleştirerek onların okulun bir parçası olmasını sağlar.
Öğrencilerimiz, lise yaşantıları boyunca derslerde beraber olacak arkadaşları, öğretmenleri ve okulda çalışan her bir personelle beraber geçirilecek zamanın nasıl daha verimli kullanacakları konusunda bilgilendirilirler.

Rehberlik çalışmaları;
Hazırlık ve 9. sınıflar için tanışma, bilgilendirme ve uyum çalışmaları ile
10. sınıflar için “İlk Meslek Kariyerim” ve alan seçimi görüşmeleri ile
11. sınıflar için İstanbul ,Ankara üniversite tanıtım gezileri ve “Meslek Tanıtım Günü” etkinlikleri ile
12. sınıflar için yurtdışı başvuruları, Galatasaray Üniversitesi iç sınav başvuruları ve YKS için ek çalışmalar ve deneme sınavları, tercih dönemi ile yoğun bir şekilde planlanmaktadır.

Tüm bu çalışmalara ek olarak, tüm sınıf düzeylerinde, öğrencilerin akademik takipleri, arkadaş ilişkileri, karar verme ve kendi sorumluluğunu üstlenme çalışmaları, etkin çalışma yöntemleri için okulda düzenli uygulanan (etüt çalışmaları),zaman yönetimini verimli bir şekilde gerçekleştirme çalışmaları, mesleki yönlendirmelere yardımcı olacak ölçme-değerlendirme testlerinin uygulanması, günceli takip etmek için konuklarımızla yapılan söyleşiler, öğrencilerle ilgi ve yeteneklerine uygun kulüp çalışmalarına yönlendirme görüşmeleri, öğretmen-öğrenci ilişkilerini takip edebilmek için her hafta sınıf rehber öğretmenleri ile yapılan düzenli görüşmeler, veli bilgilendirme seminerleri gibi pek çok konuda veli ve öğrencilerimize destek olmaktayız.