Proje Hakkında

Tam 4 yıldır, öğrencilerin öğrenme ortamında edindikleri bilgileri, deneyimleri gerek ders sürecine gerekse yaşama uyarladıkları her türlü etkinliği sunabilecekleri bir bilgi şöleni(sempozyum) düzenliyor Özel Tevfik Fikret Okulları. Bu sene beşincisi düzenlenecek olan ve gelenekselleşmeye başlayan sempozyumumuzun en önemli özelliği bildiri sunan ve bildirileri inceleyenlerin tümünün öğrencilerden oluşması. Süreçte öğrencilerimize alanında uzman öğretmenlerimiz ve ar-ge birimimiz destek vermektedir.

Bu bilgi şölenine 5.sınıftan 12.sınıfa kadar dileyen tüm öğrenciler derslere yönelik hazırladıkları ürün dosyası, proje, başarım görevi(performans çalışması), öğrenme materyali, edebî eser, araştırma, deney, resim, karikatür, heykel, poster gibi ürünlerinin sunumu veya derslerde edindikleri bilgi ve becerileri, yaşamlarında nasıl kullanıldıklarını örnekleyen her türlü araştırma, çalışma veya diğer ürünleriyle katılabiliyor.

İşlem Adımları

V. AKADEMİK ADIMLAR SEMPOZYUM TAKVİMİ

14 - 15 Ocak 2016

Çağrı metnin yayınlanması

28 - 31 Mart 2016

Özel Tevfik Fikret Okulları öğrencileri arasından bilim kurulu, basın, organizasyon gibi ekiplerin başvurularının alınması

01 - 08 Nisan 2016

Bildirilerin www.akademikadimlar.com adresine yüklenmesi

18-27 Nisan 2016

Bilim kurulunun bildirileri değerlendirmesi

02 - 03 Mayıs 2016

Kabul edilen bildirilerin ilan edilmesi (Değerlendirme kağıtlarının öğrencilere dağıtılması)

04 - 18 Mayıs 2016

Öğrencilerin düzeltilmiş bildirilerini www.akademikadimlar.com adresine yüklemesi

07 Haziran 2016

V. AKADEMİK ADIMLAR SEMPOZYUMU

Evet. Dilediğiniz sayıda ürünle sempozyuma başvurabilirsiniz.
Evet. İster bireysel ister grupça sempozyuma başvuru yapabilirsiniz.
Sempozyumda her bir sunuma 15 dakika sunum, 5 dakika soru – yanıt için zaman ayrılmaktadır.
Derslerde öğrenilen bilgi ve becerilerle bağlantısı kurulduğu sürece sempozyuma başvuruda bulunabilirsiniz.
Hayır. Sempozyumumuzun temel ilkesi organizasyondan sunuma kadar tüm süreçlerin yalnızca öğrencilere özel olmasıdır.
Her salonda mutlaka bir bilgisayar ve projeksiyon bulunmaktadır.
Ankara ve İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları'nın 12.sınıf öğrencilerinden oluşan bilim kurulu tarafından, duyuruda yer alan ölçütlere göre değerlendirecektir.
Sunumlar paralel oturumlar şeklinde olacaktır.
İZMİR ÖZEL TEVFİK FİKRET ANADOLU VE FEN LİSESİ
ALSANCAK KAMPÜSÜ